Balsam för själenBalsam för själen
- om etik och livsmod i vardagen

Två grodor föll ner i en hink med grädde. Den ena grodan tänkte: Det här klarar jag aldrig, det är lika bra att ge upp. Så sjönk han till botten och dog. Den andre simmade på så gott han kunde fast allt verkade hopplöst. Efter mycket trampande kände han konstiga klumpar i hinken. Han fortsatte trampa fast han inte förstod vad som hände. Snart kunde han med ett språng hoppa ut i friheten. Grädden hade blivit smör.

Vi kan inte alltid styra vårt öde men vi kan välja förhållningssätt. Det är detta som gör oss till människor. Balsam för själen vill visa på värdet av ett sunt förhållningssätt så vi stärkta kan gå genom livets små och stora prövningar


Etik på jobbet - om livsmod i vardagen

Med känsla för tid
– om stress och självkänsla

Vi inbillar oss att hade vi bara mer tid skulle vi slippa stressen. Det stämmer dåligt. Idag lever vi längre än förr och aldrig har vi haft så många tidsbesparande hjälpmedel. Det är inte mer tid vi behöver utan en ny syn på tiden. Tid är något mer och annat än det klockan visar.

Boken kåserar över de bortglömda tiderna, visar på tidens intressanta historia och skissar på en ansats till existentiell stresshantering. Att det inte är mer tid som ger frid. Det är frid som ger en känsla av gott om tid.

Läs recensioner


Etik på jobbet - om livsmod i vardagen

Etik på jobbet
- om livsmod i vardagen

Första delen av boken tar upp frågor om arbetet som livsmening eller födkrok, arbetets osynliga sidor samt vikten av en etiskt genomtänkt attityd för att kunna fungera och må bra på jobbet.

Andra delen är en personlig rapport där jag i korta kåserier tolkar vad jag sett och hört av människors tankar om jobbet ”vid sidan av protokollet.” Mitt ärende är att allt färre vid pensionering ska behöva säga: Alla dessa arbetsdagar som kom och gick, inte visste jag att de var en så stor och viktigt del av livet.


Kyrka och idrott Kyrka och idrott

Det började som ett nytt sätt att samla in pengar till Lutherhjälpen. Ett fotbollslag med idel präster bildades och ansenliga summor tillföll Lutherhjälpen från entréavgifter och sponsorer när vi ställde upp.

Vi upptäckte snart att matcherna också gav många positiva kontakter med samhället. Våra motståndare på fotbollsplan, lärare, journalister, poliser, TV-kändisar och industrimänniskor, blev våra vänner. I umgänget växte snart insikten fram hur mycket kyrkan har att lära av andra samhällsgrupper. Men också insikten att kyrkan har en hel del att ge till och lära av idrottsrörelsen.

Kapitlen "Idrottens själ i kyrkan" respektive "Guds Ande in i idrotten" vill peka på vikten och nödvändigheten av öppna kanaler mellan de två stora rörelserna idrott och kyrka. Men boken vill också peka på de konflikter som finns och är till för att lösas. Det är ju människor det gäller. Kristna människor med stort idrottsintresse. Och idrottsmän med seriösa frågor till och om livet.


KÖP BÖCKERNA
Böckerna kan beställas direkt från mig, enklast via e-post.
Frakt och 6 % moms tillkommer.
Balsam för själen 95 kr

Med känsla för tid – om stress och självkänsla (finns också i bokhandeln)

120 kr

Etik på jobbet - om livsmod i vardagen

120 kr
Kyrka och idrott 150 kr